Bemutatkozás

Podgora

A Biokovo Nemzeti Park lábánál helyezkedik el ez a vendégeket kedvelő, tiszta, kulturált kis halászfalu. A tenger szinte egy lépésre van a hegyektől, el sem hiszi az ember, hogy miközben fürdik a kellemes hőmérsékletű tengervízben, ott vannak a szemei előtt azok a hatalmas, kopár tetejű hegyek. A tengerpart kavicsos, és olyan tiszta, mint maga a víz. A helység mikroklímáját pozitívan befolyásolja a partszakaszt körülvevő - fent említett - hegység. Gyakorta előfordul, hogy mialatt közvetlen a hegység mögött esik az eső, a strandon ebből semmi sem érződik és verőfényes kék az ég. Az évi több mint 2700 napfényes órák száma az egyik legmagasabb a régióban. A zöld növényzet és a fenyőfák a tengerpart közvetlen közelében is megtalálhatók, a sport- tevékenységek pedig sokfélék, mert Podgorának több sportpályája is van.


Tucepi

A Makarskától 4 km-re délkeletre fekvő város a Biokovo-hegység lankáin fekszik. Az árnyékos olajfa- és fenyőfaerdők egészen a tengerig húzódnak, a hosszú aprókavicsos  strandok pedig kellemes élményeket, kikapcsolódást ígérnek. A hegy miatt a klíma rendkívül kellemes. A vendégek számos sportolási és kikapcsolódási lehetőség között válogathatnak. A kikötőben 70 hely áll a jachtok rendelkezésére.

Megközelítés: Ma már a horvát autópályán megszakítás nélkül szinte egészen Podgoráig autózhatunk, így jelentősen lerövidült és kényelmessé vált az utazás.

Aki a természet szépségeit szeretné élvezni utazás közben, Magyarországról választhatja a Bosznián keresztül vezető csodaszép utat. Teljesen megbízható utazás nagyon jó minőségű utakon.

Javasolt útvonal Bosznián keresztül:

Szeged

Mohács

Udvar(CRO)

B. Monastir

Darda

Osijek

Djakovo

Samac(BIH)

Doboj

Maglaj

Zepce                                                                                    

Zenica               E73

Travnik

Turbe                E761

D.Vakuf

Bugojno

Kupres

Livno

Arzano(CRO)

Zadvarje

D. Brella

Baska Voda

Makarska

Tucepi

Podgora

magyar