Bemutatkozás

Podgora

A Biokovo Nemzeti Park lábánál helyezkedik el ez a vendégeket kedvelő, tiszta, kulturált kis halászfalu. A tenger szinte egy lépésre van a hegyektől, el sem hiszi az ember, hogy miközben fürdik a kellemes hőmérsékletű tengervízben, ott vannak a szemei előtt azok a hatalmas, kopár tetejű hegyek. A tengerpart kavicsos, és olyan tiszta, mint maga a víz. A helység mikroklímáját pozitívan befolyásolja a partszakaszt körülvevő - fent említett - hegység. Gyakorta előfordul, hogy mialatt közvetlen a hegység mögött esik az eső, a strandon ebből semmi sem érződik és verőfényes kék az ég. Az évi több mint 2700 napfényes órák száma az egyik legmagasabb a régióban. A zöld növényzet és a fenyőfák a tengerpart közvetlen közelében is megtalálhatók, a sport- tevékenységek pedig sokfélék, mert Podgorának több sportpályája is van.


Tucepi

A Makarskától 4 km-re délkeletre fekvő város a Biokovo-hegység lankáin fekszik. Az árnyékos olajfa- és fenyőfaerdők egészen a tengerig húzódnak, a hosszú aprókavicsos  strandok pedig kellemes élményeket, kikapcsolódást ígérnek. A hegy miatt a klíma rendkívül kellemes. A vendégek számos sportolási és kikapcsolódási lehetőség között válogathatnak. A kikötőben 70 hely áll a jachtok rendelkezésére.

Megközelítés: Ma már a horvát autópályán megszakítás nélkül szinte egészen Podgoráig autózhatunk, így jelentősen lerövidült és kényelmessé vált az utazás.

Aki a természet szépségeit szeretné élvezni utazás közben, Magyarországról választhatja a Bosznián keresztül vezető csodaszép utat. Teljesen megbízható utazás nagyon jó minőségű utakon.

Javasolt útvonal Bosznián keresztül:

Szeged

Mohács

Udvar(CRO)

B. Monastir

Darda

Osijek

Djakovo

Samac(BIH)

Doboj

Maglaj

Zepce                                                                                    

Zenica               E73

Travnik

Turbe                E761

D.Vakuf

Bugojno

Kupres

Livno

Arzano(CRO)

Zadvarje

D. Brella

Baska Voda

Makarska

Tucepi

Podgora